ÜZÜM BANDIRMA FIÇILARI

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

ÜZÜM BANDIRMA FIÇILARI

Günümüzdeki bilgilere göre bağcılığın ekolojik isteklerine uygun olarak kültüre alınması Anadolu’da başlamış ve buradan da Yunanistan-İtalya yoluyla tüm Avrupa’ya yayılmıştır. Üzümün yetiştirilmesi ve besin maddesi olarak kullanılması insan tarihi kadar eski zamanlara dayanmaktadır. Çok eski bir tarım uğraşı olan bağcılık, günümüze gelinceye kadar bir çok gelişmeler göstermiş ve bugün Türk ekonomisine önemli miktarlarda gelir sağlayan ürünlerde biri konumuna gelmiştir. Ekonomik açıdan son derece önemli bir ürün olan üzüm üretiminde, dünyada söz sahibi olmamız hiç şüphesiz üretimin dış alımcı ülkelerin isteklerine cevap verebilecek kalitede yapılması ile sağlanmaktadır.

Bandırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Hasat edilerek bandırma fıçıları ile bandırma yerine getirilen üzümler, hazırlanmış olan bandırma eriyiğine bandırılır. Bandırma işlemindeki amaç, üzüm taneleri üzerindeki pus (wax) tabakasının giderilerek salkımların pırıl pırıl olmasını sağlamak ve bunun bir sonucu olarak da kurumayı üç kat daha hızlı gerçekleştirmektir. Bandırılmış üzümlerde, tane üzerinde beyaz lekelerin olması bandırma işleminin yeterince yapılmadığını gösterir. Kullanılan bandırma çözeltisinin kirlenmesi sonucu yeterince etkili olmaması ya da üzümlerin bandırma çözeltisi içerisinden çok hızlı bir şekilde çıkarılması bu beyaz lekelerin oluşumuna neden olabilir. Bu durumla karşılaşılınca, çözeltinin temiz çözelti ile takviye edilmesi ya da çözeltinin tamamen değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca son zamanlarda üzümlerde büyük bir problem olarak karşımıza çıkan ve dış pazarımızı tehdit eden ağır metal yönünden bulaşmalara karşı, kullanılan bandırma çözeltilerinin fazla kirlenmeden değiştirilmesi etkili bir önlem olarak uygulanmalıdır.

Bandırma işleminde, işçilik ve işin seri olarak yapılması düşüncesiyle üreticiler tarafından birçok farklı yöntem ortaya çıkarılmıştır. Bandırmada kullanılan yöntem ne olursa olsun, bandırma işleminin yukarıda anlatılan hususlar dahilinde yapılması ve üretimde kaliteli ürünler kullanılması esastır. Bu kalite için polietilen maddeden üretilen ÜNPLAST üzüm bandırma fıçılarımızı tercih edebilirsiniz.

 

Üzüm Bandırma Fıçılarımız

Üzüm üreticilerinin vazgeçilmezi olan üzüm bandırma fıçısı ÜNPLAST güvencesi ile yüksek plastik standartları ve yüksek kalite ile üretilmektedir. ÜNPLAST tarafından üzüm üreticilerinin ihtiyacı göz önüne alınarak üretilen üzüm bandırma fıçısı modelleri tüm üzüm üreticilerinin ihtiyaçlarına çözüm üretmektedir.

Plastik üzüm fıçısı ya da üzüm bandırma bidonu olarak da bilenen plastik üzüm bandırma fıçısı ÜNPLAST tarafından istenilen adette üretilmektedir. Hali hazırda sevkiyata hazır depolarımızda yüksek adette üzüm bandırma fıçılarımız mevcuttur.

Polietilen malzemeden üretilen plastik fıçı modellerimiz içindeki malzemeye herhangi bir zarar vermeyen tamamen sağlıklı ham maddeden üretilmektedir. İçinde uzun süre üzümlerinizi tutabileceğiniz plastik üzüm bandırma fıçısı modelleri tamamen doğal ve sağlıklıdır.

ÜNPLAST deneyimi ve kalitesi ile üretilen polietilen plastik fıçı ve bidon modellerimiz ile emeğinizi uzun süre koruma altına alırız.

ÜNPLAST Plastik Üzüm Bandırma Fıçısı Özellikleri;

  • · Plastik üzüm bandırma fıçısı, polietilenden üretildiği için içerisine koyulan malzeme ile reaksiyona girmez.
  • · Tüm plastik üzüm bandırma fıçısı modellerimiz geri dönüşümlü polietilen malzemeden üretilmiştir, Sağlık Bakanlığından onaylı ve TSEK kalite belgelidir.
  • · Tüm plastik üzüm bandırma fıçısı modellerimiz güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır. Renk solması yapmaz, sıcakta erime gibi sıkıntılar yaratmaz.
  • · Plastik üzüm bandırma fıçıları darbelere dayanıklı malzemeden üretilmektedir. Uzun süre gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Hemen yıpranmaz.

Türkiye’nin hangi ilinde üretim yaparsanız yapın plastik üzüm bandırma fıçısı ve plastik fıçı sevkiyatımız titizlikle ve hızlı bir şekilde yapılmaktadır. ÜNPLAST olarak Türkiye’nin her yerine plastik üzüm bandırma fıçısı ve plastik fıçı sevkiyatı yapmaktayız.

Diğer tüm ÜNPLAST ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer Bloglarımıza Göz Atın