ÜNPLAST PLASTİK SİLO TANKLAR

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

PLASTİK SİLO DEPOLAR
Endüstriyel kullanım için üretilen ve tercih edilen ürünlerimizden biride silo tanklardır. Silo tankı, konik şeklinde üretilir ve metal ayaklar içerisine oturtulur. Polietilen ham maddeden üretilen silo tankı, ham maddenin özelliği gereği kimyasal ve asite karşı dayanıklıdır ve yüksek direnç gösterir, bu yüzden kimya sektöründe de yoğun olarak kullanılmaktadır.
Konik yapıda üretilen silo depolarımız bir çok alanda kullanılmaktadır. En yaygın kullanım amacı, endüstride kimyasal maddelerin karışımı ve stoklanmasıdır. Polietilen hammadde, içine konulan kimyasalla tepkimeye girmez. Konik yapısı tam boşaltım imkanı verir. Silo içerisine mikser tarzı karıştırıcılar yerleştirilebilir. Silo depolarımız gıda sektöründe glikoz depolaması, deterjan sektöründe labsa depolaması amacıyla da kullanılabilmektedir.
Konik siloların en büyük özelliği konikliği sayesinde içerisinde sıfır boşaltım yapılmasıdır Fiziki Yapısı gereği alt kısmında çelik konstrüksiyon ile kullanılması zorunludur ihtiyaca göre metal ayak yüksekliği 20 cm. den 6 metreye kadar yükseklik verilebilinir Konik silolarımızda birçok ağır kimyasallara karşı dayanıklı ve dirençlidir istenildiği taktirde metal ayak kısımları krom malzemeden üretilebilinir Redüktörlü motor monte edilerek krom kanatlı yada plastik kanatlı karıştırıcı özelliği eklenebilir Hava ile karıştırma sistemi uygulanması da mümkündür Yine talepleriniz doğrultusunda Serpantinli veya Boru rezistanslı ısıtıcı bağlanması mümkündür Konik tanklara istediğiniz ölçüde ve istediğiniz sayıda çıkış elemanları bağlamak mümkündür içerisinde Sıvı el sabunu, Bulaşık deterjanı, Adblue ve daha bir çok ürünlerin üretimi yapılır
Silo toptan malzemelerin korunduğu, saklandığı veya depolandığı bir yapıdır ve işletmenin büyüklüğüne göre inşa edilir. Bu sayede birçok tahıllar ekşitilerek saklanır. Ekşitme sayesinde tahıllar bozulmadan uzun süre saklanabilir. Silo, özel usullere göre yapılmış, silindir biçiminde yüksek bir yapıdan ibarettir. Buğday, mısır gibi bakliyatların saklanmasında büyük önem taşıyan çelik silolar dar alanda binlerce tonluk ürünün uzun süre bozulmadan korunmasını sağlıyor. Çelik silolarda mamuller bir yıl boyunca tarladan yeni hasat edilmiş gibi muhafaza edilebiliyor. 300-350 metrekarelik bir siloda 6 bin tonluk ürün rahatça stoklanabilirken ürünün bayatlamasının ve kanserojen madde içermesinin de önüne geçiliyor. Yağmurda ıslanmaktan, sıcakta ısınmaktan ve bitlenmekten uzak ortamda korunan ürünler aylar sonra ilk günkü tazeliğiyle tüketiciye sunulabiliyor. 


Konik Silo Depo ÖZELLİKLERİ
• Kimyasal madde hazırlama ve stoklama depolarıdır.

• İçerisine koyulan kimyasal malzeme ile reaksiyona girmez.

• Konik özelliğinden dolayı sıfır boşaltım sağlar

• Kullanım amacına göre depoların içerisine mikser, havalı karıştırıcı monte edilir.

• Tüm bağlantı elemanları polietilendir.

• Tankların içine glikoz,lapsa kimyasal konulabilir.

• Deponun üzerine istenilen yerden ve büyüklükte polietilen çıkış yapılır.

• Deponun konik olduğundan dolayı metal konstriksiyon ile desteklenmesi gerekiyor.

• Metal konik yüksekliği isteğe uygun olarak yapılır.

• Silolara istenilen DK/dev. rediktör takılır.

• Krom kanat ve mil monte edilir,polietilen kaplama yapılır.

• Çamaşır suyu,tuz ruhu,el sabunu yapımında kullanılır.

• Tankların içerisine rezistans ve ısıtma tertibatı monte edilir.

• Depolara isteğe uygun çıkış ve vana monte edilebilir

SiLONUN KULLANIM ALANLARI NELERDİR?
Endüstriyel Malzemelerde Çimento, kalsit, maden, pertokimya malzemeleri, tıbbi malzemeler, hap, kapsül, parfümeri kimyasalları, Kömür, kül, kömür, kömür tozu, soda, cam tozu, alçı, perlit, mermer tozu, plastik, polietilen, granül, ağaç talaşı, aktif karbon, Karbon siyahı ve seramik tozu gibi çok farklı alanlarda kullanılan malzemeler pnömatik iletim ve taşıma için uygundur. Gıda kullanımında Kahve, un, kepek, süt tozu, toz şeker, baharat, tuz, gluten, nişasta gibi toz yapıdaki gıda ürünlerinin pnömatik taşıma sistemleri ile iletimi sağlanmaktadır. Ortama herhangi bir toz, kırıntı dökülmediği için bakteri ve böcek oluşumu önlenmektedir.En hassas konuda en büyük hassasiyet göstergesi . Tarım alanında kullanımı: Buğday, Arpa,Özellikle ülkemizde mısır tarımı hayvansal protein üretimine büyük ölçüde katkıda bulunmaktadır. Nohut, fasulye, kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bakla, bezelye, börülce ve soya baklagil ailesinden olan tarım ürünleridir. Yulaf, çavdar, darı,Susam,Pirinç,Kuruyemiş, Çeltik,Tohum, kestane, küspe, çiğit, kayısı çekirdeği, bakliyat, hayvan yemi, yem katkısı gibi çeşitli tarım ürünleri silodan faydalanmaktadır.

 

Diğer Bloglarımıza Göz Atın