POLİETİLEN KARIŞTIRICI TANK KULLANIM ALANLARI

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Silo şeklinde ve benzeri karşımıza çıkan ağzı açık karıştırıcılı tanklar, birçok sektörde kaliteli ve sağlam malzeme altyapısı olarak dikkat çekmektedir. Özellikle tank ve silo içerisinde bekletilen ürünün karıştırılması gerektiğinde buna olanak sağlayan sistem, pek çok işletmenin tam da istediği ürün ve teknolojiyi temsil etmektedir.
Ağzı açık ve karıştırıcı etkisinin yanı sıra genellikle salamura tankı olarak kullanılan modeller, gıda sektörüne kaliteli malzeme altyapısı olarak destek sağlamaktadır.
PP HDPE KARIŞTIRICI TANK İMALATI
Pek çok sektörde boya ve kimyasalların karıştırılması için içinde mikser (karıştırıcı) bulunan tanklara ihtiyaç duyulmaktadır. Üretimde kullanacağınız bu tankların tasarımı ürünün yoğunluğuna göre yapılmaktadır. Ürünün yoğunluğuna göre tank boyutunu ve redaktör tasarımını dayanıklı PP ve PE malzeme seçimini yaptıktan sonra PP PE karıştırıcı tank imalatı aşamasına geçmektedir. Malzemenin termoplast olması birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Kullanılacak alana göre tank üretiminde düz ve konik taban tercih edilebilmekte, kullanılacak redaktör tamamen termoplastikten ya da metal üzerine plastik kaplanarak yapılabilmektedir. Tank dışında sistemde gerekli boşatma ve drenaj boruları, ısıtma- soğutma gerektiren tesislerde serpantin sistemleri projeye dahil edilmektedir.

KİMYASAL KARIŞTIRICILI TANK KULLANIM ALANLARI
Özellikle kimyasal sektörü olmak üzere ilaç ve kozmetik sanayinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Müşterilerin istekleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak üretim yapıldığında uygunsuz durumlar ve üretim hataları yapılması engellenmiş olur.


TERMOPLASTİK KARIŞTIRICI TANKLARIN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR
• PP ve PE malzemelerin UV ışınlarına olan dayanımı daha yüksektir. Bu nedenle termoplastik tanklar hem iç hem de dış ortamda güvenli şekilde kullanılabilmektedir.
• Termoplastik -40/+100 dereceye dayanıklı olduğu için geniş bir çalışma sıcaklığı sunmaktadır.
• Plastik malzeme kimyasallarla reaksiyona girmediği için kimyasallara ve tankın içine koyulacak asit gibi keskin malzemelere dayanımı yüksek olmaktadır.
• Termoplastik diğer malzemelere göre çok daha hafif bir malzemedir. Bu nedenle tankların taşınması daha kolaydır.
• Metal malzemelere göre termoplastik tanklar daha az korozyona uğramakla birlikte olası bakım ve onarım masrafları da oldukça düşük olmaktadır. Hasar durumlarında tamiri de diğer malzemelere oranla çok daha kolaydır.
• Karıştırıcı milin yataklanmasında teflon malzeme kullanıldığı için vibrasyon sorunu yaşanmamakta, bu da sisteme avantaj olarak geri dönmektedir.
 

Diğer Bloglarımıza Göz Atın