POLİETİLEN ÇÖKTÜRME TANKLARI

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları


Kullanım alanına ve kullanılacak çökertme ihtiyacına bağlı olarak polietilen veya polyester çökertme tanklarından herhangi birini seçebilirsiniz. Silo tank olarak da bilinen ürün grupları içerisindeki katmanlar kaldırılarak farklı sıvı ve gıda türü için depolama tankı olarak da kullanılabilmektedir.

Silo tank ürünlerinde kimyasal ve gıda maddeleri, farklı asit türleri, glikoz, bal, pekmez, tahıl, arpa, mısır vb. ürünler stoklanıp ihtiyaç anında kullanılabilmektedir. Konik yapısı sayesinde deponun altına yerleştirilecek vana veya musluk yardımıyla içerisindeki malzemeler akıtılarak ihtiyaç anında kolayca kullanılabilmektedir.

Polietilen silo depo ve polietilen çökertme tankı üretimlerinde demir ayaklar yerine paslanmaz ayak üretimleri kullanım ömürlerini ve paslanmaz ayakların hijyenik yapısı ile sağlıklı kullanım avantajını daha üst seviyelere taşır. Paslanmaz ayaklı konik depolar artık daha dayanıklıdır.

Atık Su Çöktürme ve Çökeltme Sistemi

Çöktürme havuzlarının işlevi ham veya arıtılmış atıksularda bulunan partikül halindeki maddelerin sudan uzaklaştırılmasıdır. Atıksuda bulunan sudan daha fazla yoğunluğa sahip askıda katı maddeler durağan koşullarda çökelir. Ön çöktürme havuzları atıksuların içerdiği askıda organik maddelerin uzaklaştırılmasında kullanılır.

Floklu çökelme Sudaki partiküllerin büyüklükleri, şekilleri ve yoğunlukları çok çeşitlidir. Bu yüzden partiküllerin çökme hızları değişiktir. Partiküller birbirleri ile etkileşim halindedir ve yapışarak büyür ve çökme hızları artar. Bu tür çökelme genellikle ön çöktürme tanklarında görülür.

Engellenmiş (bölgesel) çökelme Bu durumda partiküller sanki bir faz oluşturuyormuş gibi aynı çökme hızları ile çökerler. Özellikle aktif çamur sistemlerinde son çökeltim tankında bu tür çökme davranışları gözlenir. Partikül derişiminin artması partiküller arasındaki etkileşimi artırır. Bu nedenle partiküller birbirleri ile etkileşirken aynı zamanda benzer çökme hızlarına sahip partiküller bir bölge oluşturur gibi çökelir. Bu durumda farklı bölgelerdeki ara yüzeylerin hızları ve derişimleri ölçülerek çökme hızlarına karşılık zaman grafiği elde etmek mümkündür.

Diğer Bloglarımıza Göz Atın