POLİETİLEN ADBLUE TANKI

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

AdBlue Nedir?
Öncelikle AdBlue aslında bir marka adı, içeriğine bakıldığında “su bazlı üre çözeltisi” şeklinde özetleniyor. Bu çözelti, piyasadaki en büyük üretici AdBlue olduğu için, dünyanın pek çok yerinde marka adıyla anılıyor; selpak-peçete ilişkisi gibi bir nevi…

Yüzde 32.5 temizlenmiş üreden ve yüzde 67.5 sudan oluşan AdBlue’nun amacı ise en genel tabirle “SCR (Selective Catalytic Reduction) sistemine sahip araçların egzozundan çıkan zararlı gazların salınımını azaltmak; yani emisyon oranını düşürmek”. AdBlue önceleri ağırlıklı olarak kamyon, tır, yolcu otobüsleri gibi ticari araçlarda kullanılıyordu. Mercedes ve Volkswagen’in kimi binek arabalarında da yine bir süredir AdBlue kullanılıyor. Ancak Euro 6 emisyon standartları gereği günümüzde çok daha fazla sayıda binek araç, AdBlue desteğini alıyor. Bu noktada AdBlue’nun Euro 6 emisyon standartları sebebiyle büyük önem kazandığını söyleyebiliriz. Nitekim Euro 6 emisyon standartlarına göre NOx gazları 0.4g/kWh üzerine çıkmaması gerekiyor. AdBlue sayesinde çevreye oldukça zararlı olan NOx gazları kısmen de olsa elimine edilmiş oluyor. Zaten bu yüzden kullanım alanı giderek artıyor ve çok daha fazla karşımıza çıkıyor. 
AdBlue Ne İşe Yarar?
Şimdi gelelim bu çözeltinin ne işe yaradığına… Benzinliklerde AdBlue bidonlarını gören ve ne olduğu hakkında fikir sahibi olmayan sürücülerin çoğunda aynı merak söz konusu: “AdBlue ne işe yarar? Az yaktırır mı?” Öncelikle AdBlue’nun yakıt tasarrufu adına aracınıza bir katkısı olmadığını söylemek gerek. Yani AdBlue kullanarak aracınızı daha az yakacağını sanıyorsanız, yanlış bir fikre kapılmışsınız demektir. Nitekim AdBlue’nun asli görevi aracınızın az yakmasına destek olmak değil, aracınızdan salınan emisyonu minimum seviyeye düşürmek.  Peki bunu nasıl yapıyor? CRT adı verilen normal katalitik konvertör, DPF (Dizel Partikül Filtresi) ve SCR (Selective Catalytic Reduction) bir arada çalışıyor. Motordan çıkan gazlar bu sistem ve AdBlue sayesinde tepkimeye girerek nihayetinde saf azot ve suya dönüşüyor. Böylece çevreye daha az zararlı gazlar bırakılmış oluyor.

Polietilen sağlam ve dayanıklı plastik ADBLUE depoları ve tank modelleri, hem kullanım hem de depolama noktasında size çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Değişik sebeplerden dolayı mazot depolamak isteyen veya mazot gibi çok önemli ve işlevsel bir yakıtı verimli kullanmak isteyen müşterilere önemli derecede katkı sağlar

Mazot kullanımının oluşturduğu sorunları ve olumsuz kimyasal sonuçları gidermek, elbette ki şimdi teknoloji ile kolaylaştı. nox emisyonunu azaltan ve yakıtın çevreyi zehirleyici etkisini ortadan kaldıran Adblue, polietilen tanklar sayesinde sağlam ve düzenli bir şekilde depolanabilmektedir. Mazot ve Adblue tank kullanımı depolama ürünlerini bir araya getirdiğinizde, çok daha verimli sonuç alabilmektesiniz. Her türlü dolum, saklama, giriş-çıkış tesisatları ile tam bir sistem oluşturan tank modelleri İstediğiniz ölçü ve ebatta üretilir.

 

Diğer Bloglarımıza Göz Atın