PLASTİK TOPRAK ALTI SIVI DEPOLARI

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

 Toprak altı su deposu ürünleri genel olarak yer kazanmak ve suyun dış hava şartlarından korunmasını sağlamak için tercih edilen ürünlerdir. Ürün haznesi standart olarak zemin üst noktasından 30 cm aşağıda yer almaktadır. Kot farkı olarak adlandırılan bu mesafe talebe göre değiştirilebilmektedir. 30 cm üzerindeki kot farkına sahip olan ürünler için fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir.

Foseptik Tanklar kanalizasyon sistemi bulunmayan ve inşaası mümkün olmayan yerlerde atık su bertarafı için kullanılan yapılardır. Septik tank olarak da adlandırılan foseptikler tekil veya grup konutlardan gelen evsel atık suları alan sızdırmaz bir ön arıtma haznesi olup; çökebilir veya yüzebilir katı ve sıvı maddelerin atık sudan ayrılması sıvı kısmın havuzdan çıkışından önce organik maddenin bekletilmesi ve çürümesine imkân vermek üzere tasarlanır. Çıkış sularının arıtılması ise ek bir sistemle tamamlanmalıdır.Yağmur suları hiçbir şekilde foseptiğe verilmez. Foseptiklerin işlenmesinde ana prensip katı maddelerin tutulup çürütülmesi, sıvı kısımlarında çıkıştan alınarak zarar vermeyecek şekilde giderilmesidir.Sıvı atıklar arasında yer alan insan dışkı ve idrarı başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere bir çok hastalığın oluşmasına neden olurlar. Dışkının yapısında % 25’i mikroorganizmalardan teşekkül eder. Virüs, bakteri ve parazit içeren foseptik atıklarının kontrolsüz bir şekilde yok edilmesi, çevre kirlenmelerine yol açmakta ve önemli sağlık riskleri yaratmaktadır. Bu nedenle, dünyada pek çok ülkede bu atıkların hastalık bulaşması, taşıyıcıların oluşması ve koku yayılması potansiyelini en aza indirgemek için yapılması gerekli işlemleri tamamlayan mevzuat çıkarılmıştır.

Toprak altı depo da olması gereken en önemli özellik et kalınlığı yani mukavemetli yapıya sahip olmasıdır. Kullanılan hammadde ve doğru ürün özelliği ( kaburga yapısı ) ürünün uzun yıllar kullanılmasını sağlar.

Toprak Altı Su Deposu Detayları;
Toprak altı su depolarının kurulumu tarafınıza gönderilen talimatnameye uygun olarak yapılmalıdır.
Sipariş verilmeden önce teknik detayları inceleyiniz.
Dalgıç pompa veya hidrofor pompa kullanımına ilişkin talebinizi belirtiniz.
Kazı alanının taban kısmının mutlaka beton olması gerekmektedir.
Depo üzeri kapatılırken kesinlikle hafriyat toprağı kullanılmamalıdır.
Bağlantılarınızı yaparken esnek boru kullanınız.
Standart kot farkı tüm ürünler için 30cm dir. Kot farkı için değişiklik istenmesi durumunda sipariş öncesinde bilgi verilmesi gerekmektedir.
Tank yerleşimi kazı alanın tam ortasına yapılmalıdır. Tüm boşluklar eşit olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Tank üzeri kapatılırken 4 bir yandan eşit şekilde doldurma işlemi sağlanmalıdır.
Ürünlerin üzeri kapatıldıktan sonra araç geçişi olmamalıdır. Bu gibi durumlarda tarafımıza bilgi verilmesi gerekmektedir. Standart ürün dayanımları araç geçişine uygun değildir.
Giriş, çıkış ve dolum borusu gibi ekipman ölçüleri ile konumları esnektir. Talebinize göre düzenlenebilmektedir.

Diğer Bloglarımıza Göz Atın