PLASTİK ASİT VE KİMYASAL TANKLARI

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

POLİETİLEN ASİT TANKLARI
Polietilen hammadde kimyasal dayanımı yüksek olan bir çeşit termo plastiktir. Konulacak kimyasalın konsantre oranına göre kalınlığı ve malzeme miktarı arttırılan ürünler kimyasallarınızın stoklanmasında çözüm ortağı olacaktır. Polietilenin herhangi bir kimyasal ile tepkimeye girmemesi asit stoklaması için de kullanılmasına olanak sağlar. Polietilen ürünlerin yapısı genel olarak kimyasala dayanıklıdır. Fakat standart su tankları için üretilmiş olan tanklarda kullanılan hammadde, suyun yoğunluğuna göre dayanım gösterir. Bu sebeple asit yoğunluğuna göre polietilen tankları kalınlaştırarak üretmek gerekir. Ölçüleri ise su depoları ile aynıdır ve tüm hacimlerde kalınlaştırma oranı da aynı olacaktır. %50 konsantre oranına sahip kostik asit stoklaması için polietilen tankın en az %50 oranında kalınlaştırılması gerekmektedir. Polietilen yüksek mukavemetli ve molekül ağırlı sayesinde asit ve baz bileşenlerine karşı dirençlidir. Etkileşime girmez, tepkime yapmaz bu sebeple güvenle asit barındırabilirsiniz. Asit depolama tankları belirli bir et kalınlığına ve UV stabilizanlı özelliğine sahip olmalıdır. Kimyasal ve Asite Dayanıklı Polietilen (HDPE) Tank İmalatı bir çok sektörde kullanılan sert ve dayanıklı termoplastik türüdür. Kimyasal ve Asite Dayanıklı Polietilen (HDPE) Tank Plastik endüstrisinde genelde ismi kısaca PE olarak kullanılır. PE yoğunluğu 0.96'dır. Çekme payı %2'dir. Çalışma sıcaklığı -30° ile 70° derece aralığındadır. HF Plasmak firması olarak soğuk bükme ve kaynak işlemi yapılarak silindir ve küp halinde istenilen hacimde Kimyasal ve Asite Dayanıklı Polietilen (HDPE) Tank İmalatı yapılmaktadır. PVC Tank İmalatı üretimimizde mevcuttur
Rotasyon teknolojisi ile daha hafif, korozyana daha dayanıklı, yarı saydam ve monoblok yapısı ile Asit Depolama Tankları daha sağlıklı ortamda yer alır. Cam takviyeli polyester veya Paslanmaz çelik tanklara nazaran daha makül fiyatlardadır.


Asit tankı ürünleri 3 farklı üretim şekline sahiptir. Bunlar,
1-Vinylester Kimyasal Tanklar; Cam elyaf ve vinylester reçinenin birleşiminden oluşan tanklarımız belirli konsantre ve sıcaklıktaki kimyasalların stoklanmasına imkân sağlar. Dayanım Tablosu üzerinden hangi kimyasallara dayanım sağladığını görebilirsiniz.Vinyl ester asit tankları yatay, dikey veya prizmatik olarak üretilebilmektedir. Bu yönü ile sizlere birden çok alternatif sağlar. Ayrıca harici seviye göstergesi, serbest flanş çıkış gibi birçok ekipman yerleştirilebilme imkanı ile sizlere en uygun ürünün temininde büyük rol oynar.Vinyl ester asit tankı ürünleri için hacim sınırlaması yoktur. 100 tona kadar istenilen tüm hacimlerde üretim sağlanabilmektedir. Belirli konsantre oranı ve stok sıcaklık değerine göre üretimi sağlanan vinylester asit tankları, farklı asit türleri için farklı konsantre değerlerinde dayanım göstermektedir.
Vinylester asit tankları farklı ölçülerde ve detaylarda üretilebilmektedir. Silo tank, prizmatik tank, taşkan havuzu, yatay veya dikey silindirik olarak ürün imalatı sağlanabilmektedir.
2-Polietilen Kimyasal Tanklar; 
• Asit yoğunluğuna göre kalınlaştırılabilen tanklardır.
• Max 50 derecelik ısıya (sıcaklığa) kadar stoklama yapar.
• Çıkışlar polietilen rekordur. Sadece dış dişli rekor takılabilir.
• Ürün ölçüleri polietilen su depolarından farklı değildir.
• Yatay silindir şeklinde 5 m3 hacme, dikey şeklinde ise 20 m3 hacme kadar üretilmektedir.
• Asit tankı veya kimyasal tanklar asit diğer aşındırıcı gücü fazla olan kimyasalların saklanması için özel olarak üretilen, kimyasal dayanımı yüksek tanklardır. Bu tankların farkı, kullanılan hammaddenin kimyasal yapısıdır.
• Polietilen asit tankları tüm asit türleri için dayanım sağlayabilmektedir.
• En önemli kullanım koşulu stok sıcaklık değeridir. Kesinlikle asit sıcaklık değeri 55 dereceyi geçmemelidir.
• Ürünlerinizi mutlaka düz bir beton zemin üzerine yerleştiriniz.
• Kesinlikle belirtilen konsantre oranı dışında asit türü stoklaması yapmayınız.

3-PVC + Vinylester Kimyasal Tanklar
ASİT TANKI SİPARİŞLERİNİZ İÇİN BELİRTMENİZ GEREKEN DETAYLAR
Asit tankı fiyat teklifi isterken veya sipariş verilirken mutlaka belirtmeniz gereken kimyasal değerler bulunmaktadır. Bu stok değerlerine birebir uyum sağlanması gerekmektedir aksi durumlarda problem yaşayabilirsiniz.
Asit Cinsi: Kullanılacak olan asit türünü mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Depo kalınlığı ve hammadde seçimi asit türüne göre belirlenecektir.
Asit Sıcaklığı: Kullanılacak asidin stok sıcaklık değeri mutlaka belirtilmelidir. Belirli sıcaklıktan sonra kullanılan hammadde özelliği yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden sıcaklık değerinin bildirilmesi önem arz eder. Polietilen kimyasal tankları için 70 derece üzerinde kullanım yapılmamalıdır. Vinylester ürünler için sıcaklık değeri asit türüne göre farklılık göstermektedir. PVC tanklar için ortam sıcaklığı geçilmemelidir.
Asit Yoğunluğu: Stoklanacak asit konsantre (yoğunluk) değeri % olarak belirtilmelidir. Örneğin %98 lik bir sülfürik asit polietilen stoklama tankı için %100 kalınlık arttırılırken, %50 yoğunlukta bir kostik asit stoklaması için %50 kalınlık arttırılması yeterlidir. Vinylester tanklar için dayanım tablosunda gerekli değerleri görebilirsiniz.
 

Diğer Bloglarımıza Göz Atın