KİMYASAL DOZAJLAMA SİSTEMLERİ VE DOZAJLAMA TANKLARIMIZ

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Kimyasal Dozajlama Sistemleri ve Dozajlama Tanklarımız

Dozaj Nedir?

Bir bileşiğe ya da karışıma girecek madde miktarlarının belirtilmesi, dozu ayarlama, düzem.

Kimyasal Dozajlama Sistemleri Nelerdir?

Kimyasal dozajlama sistemleri sıklıkla başvurulan, pratik ve etkili bir seçimdir. Pek çok sektörde farklı kimyasalların dozajlama süreçlerinde başvurulan sistemler olarak bilinirler. Kimyasal dozajlama sistemleri farklı kimyasalların arzu edilen düzeyde ve otomatik biçimde dozlanmasına olanak sağlar. Söz konusu kimyasallara klor, korozyon önleyici kimyasallar, pH düşürücü gibi örnekler verilebilir. Akışkan özelliklerinin ve koşullarının hassas bir biçimde değiştirilmesi amaçlanır. Burada tek bir kullanım amacından bahsetmek zordur. Isıtma ya da soğutma sistemlerinde, atık su arıtımlarında, gıda, kozmetik, tekstil sanayisinde kimyasalların dozlanması açısından bu sistemler büyük bir işleve sahiptir. Dezenfeksiyon sistemlerinde, flokülasyon sistemlerinde, endüstriyel alanlarda, klor dozajı işlemlerinde, su ve atık su tesislerinde, yüzme havuzlarında, buhar kazanı ya da soğutma kulesi uygulamalarında kimyasal dozajlamaya başvurulmaktadır.

 

Dozaj Tanklarımız

Dozajlama oldukça hassas bir süreçtir. Kimya endüstrisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kimyasal dozajlama sistemleri ise endüstriyel alanda pek çok ihtiyaca yanıt verir. Dozajlama sistemlerinde, kimyasalın türüne ya da basınca bağlı olarak farklı ürünlerden faydalanılır. Dozaj tankları da bunlardan biridir.

Dozaj ölçüm deposu, dozaj deposu, kimyasal dozaj deposu olarak da adlandırılan polietilen dozaj tankları ÜNPLAST’ın yüksek kalite ve güvenle tamamen kendi bünyesinde ürettiği ve Türkiye’nin her yerine sevkiyatını yaptığı plastik depo ürünlerin başında gelir.

Özellikle kimyasal ürünlerin ölçümlenmesinde ve saklanmasında kullanılan dozaj tankları firmamız tarafından tamamen polietilen maddeden üretilmektedir. Polietilen ham maddesi ile üretilen dozaj tankı içine konulan madde ile reaksiyona girmez.

Üretimini yaptığımız tüm plastik dozaj tankları ya da diğer adı ile plastik dozaj ölçüm deposu modellerimizde geri dönüşümlü ve sağlıklı ham maddeler kullanılmaktadır. Tüm plastik ürünlerimiz UV dayanımlı ve çevre dostu ham madde ile üretilmektedir.

Tüm dozaj tanklarımız darbelere karşı uzun süre dayanıklıdır. Kış aylarında aşırı soğuklarda donmalara, yaz aylarında ise aşırı sıcaklarda ısınmaya karşı özel olarak üretilmektedir.

Kimyasal dozaj tankları kullanım alanlarının genişliği kadar kullanım avantajlarıyla da ön plandadır.

Sanayi kuruluşlarında ve kimyasal madde ile çalışan fabrikalarda kullanılan dozaj tankları kimyasal maddenin ölçümlenmesi için çok önemlidir.

Dozaj tankları sektörünün en çok tercih edilen markası olmamızı sağlayan özelliklerimizin başında sağlıklı ham madde kullanmamınızın yanında, üretim aşamasında uyguladığımız kaliteli işçilik ve üretim sonucunda ortaya çıkan pürüzsüz görünümü de sayabiliriz. Tüm ÜNPLAST dozaj tank modelleri pürüzsüz bir yüzeye sahiptir ve uzun süre güneş ışınlarına karşı dayanıklılık gösterir. Renginde solma olmaz.

Plastik ürün üretiminde kalitemizi dile getiren tüm üretim sertifikalarımıza ve izin belgelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

ÜNPLAST Dozaj Tankı Ürün Özelliklerimiz:

  • Tüm dozaj tankı depolarımız geri dönüşümlü polietilen malzemeden üretilmiştir, Sağlık Bakanlığından onaylı, TSEK kalite belgelidir.
  • Dozaj tanklarımız Monoblok olarak üretilmiştir, ek kaynak ve perçin bulunmaz. Bu da sızma ve ürün kaybını engeller. (Monoblok, tek parça halinde üretim anlamına gelmektedir.)
  • Tüm plastik dozaj ölçüm tanklarımız ve dozaj tankı ürünlerimiz U.V. Işınlarına karşı dayanıklıdır. Renginde solma yapmayacağı gibi depolanan malzemeyi de uzun süre güvenle saklayabilirsiniz.
  • Tüm plastik dozaj tank modellerimiz darbelere dayanıklı malzemeden üretilmektedir. Uzun süre gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
  • Tüm plastik depolarımız sadece su ile dahi kolaylıkla temizlenebilir. Depolarımızın temizliği en az 6 ay – 1 sene aralığında yapılmalıdır.
  • 5 / + 65 dereceye kadar dayanıklıdır.

Diğer tüm ÜNPLAST ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

 

Diğer Bloglarımıza Göz Atın