FERMENTE İÇECEK YAPIMINDA KULLANILAN POLİETİLEN TANKLAR

Kompozit Tank Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Bira, elma şarabı gibi fermente içeceklerin üretimine tanklar
İçecek üretim tankları; bira, elma şarabı, köpüklü şarap ve benzeri tüm alkollü fermente ve gazlı içeceklerin üretimi, fermantasyonu, olgunlaşması, karbonizasyonu, son flavorasyonu, filtrasyonu, geçici depolanması, şişelenmesi ve satışına yönelik özel tanklardır.
Tanklar, içecek üretimi ve yiyecek ve içeceklerle güvenli temas için önerilen sertifikalı paslanmaz çelikten (AISI 304 veya AISI 316 - amaçlarına göre) veya polietilenden yapılmıştır.
I. Birincil fermantasyon (ana fermantasyon fazı) - birincil fermentörler
FET: Birincil fermantasyon için tanklar - sadece bira, elma şarabı, şarabın birincil fermantasyonuna yönelik basınçlı veya basınçsız kaplar. Sadece kapalı tanklar fermantasyon kilitli veya manometreli ve ayarlanabilir basınç valfli özel armatür ile donatılmıştır.
• OFV: Açılmış fermantasyon tankları - biranın birincil fermantasyonu için kaplanmamış kaplar. Ana fermentasyon fermantasyon işlemi açılan kaplarda gerçekleşir. Bu tipik Çek bira birası üretimi için geleneksel bir teknolojidir.
• CFT: Kapalı silindirik fermantasyon tankları - koni tabanı olmayan basınçsız basitleştirilmiş silindirik kaplar. Kapalı tanklar, aynı odada diğer maya ile kirlenme riski olmadan daha fazla bira çeşidinin fermantasyonuna izin verir.
• PFV: Plastik fermantasyon kapları - Bira, elma şarabı veya şarap gibi küçük hacimli alkollü içeceklerin birincil fermantasyonu için plastik basınçlı kaplar. Fermentörler gıda güvenli polietilenden yapılmıştır.
• HCFT: Ev yapımı bira için basit fermentörler - temelde evde demleme amaçlı küçük hacimli basit yalıtımlı fermentörler
II. İkincil fermantasyon (olgunlaşma, karbonizasyon, şartlandırma aşaması) - ikincil fermentörler
BMF: İkincil fermantasyon tankları - sadece bira, elma suyu, şarap ikincil fermantasyonuna (olgunlaşma) yönelik basınçlı kaplar - şartlandırma, düşük sıcaklıkta basınç altında doğal karbonasyon. Fermantasyon kilidi ve manometreli ve ayarlanabilir basınç valfli özel armatür ile donatılmıştır.
• MBTVI: Silindirik basınç fermentörleri dikey, yalıtımlı (olgunlaşma, zorlama, iklimlendirme için) - Alkollü içeceklerin ikincil fermantasyonu (olgunlaşma, karbonatlaşma) için silindirik fermentörler, dikey yönde, PUR yalıtımlı, su veya glikol ile soğutulur.
• MBTVN: Silindirik basınç fermentörleri dikey, yalıtımsız (olgunlaşma, aklama, iklimlendirme için) - Alkollü içeceklerin ikincil fermantasyonu (olgunlaşma, karbonatlaşma) için silindirik fermentörler, dikey yönlendirmeli, yalıtımsız, hava ile soğutulur.
• MBTHI: Silindirik basınç fermentörleri yatay, yalıtımlı (olgunlaşma, zorlama, iklimlendirme için) - Alkollü içeceklerin ikincil fermantasyonu (olgunlaşma, karbonatlaşma) için silindirik fermentörler, yatay yönde, PUR yalıtımlı, su veya glikol ile soğutulur.
• MBTHN: Silindirik basınç fermentörleri yatay, yalıtımsız (olgunlaşma, zorlama, iklimlendirme için) - Alkollü içeceklerin ikincil fermantasyonu (olgunlaşma, karbonatlaşma) için silindirik fermentörler, yatay yönlendirmeli, yalıtımsız, hava ile soğutulur.
• PFK: Basınç fermantasyon fıçıları - İkincil fermantasyon için basit küçük basınçlı kaplar, küçük hacimli bira veya elma şarabı basınç altında.
III. Aynı tankta hem birincil hem de ikincil fermantasyon - evrensel fermentörler ve setler
İki tank arasındaki içecekleri pompalamadan aynı kapta bira, elma suyu, şarabın hem birincil hem de ikincil fermantasyonu için üniversal tanklar. Tam donanımlı fermantasyon sistemine sahip kompakt üniteler ve fermantasyon setleri.
• SKK: Silindirik konik fermentasyon tankları - iki tank arasındaki içeceği pompalamadan aynı kapta bira, elma şarabı, şarabın hem birincil hem de ikincil fermantasyonuna yönelik evrensel basınçlı tank. Her türlü fermente içecek için kullanılabilir. Koni tabanı, mayadan içecekten daha sonra kullanıma kolayca ayrılmasını sağlar.
• FUIC: Kompakt fermantasyon birimleri - bira, elma şarabı, şarabın hem birincil hem de ikincil fermantasyonu için gerekenleri içeren kompakt devitler. Bir, iki, üç veya dört silindirik konik fermentör, soğutma ünitesi, sıcaklık kontrol sistemi, şasi.
• CFS: Komple fermantasyon setleri - Klasik silindirik-konik tanklar ile donatılan ve (fermente içeceği ile tankların kontrollü soğutulması için gerekli olan tüm ekipmanlar) basınç altında alkollü içeceklerin fermantasyonu ve olgunlaşması için tam donanımlı setler.
IV. Son şartlandırma (geçici depolama ve içecekler ile son işlemler)
BBT “Bright beer tanks”- bira veya elma şarabı gibi gazlı alkollü içeceklerin fıçılara, şişelere ve teneke kutulara doldurulmadan önce geçici olarak depolanması ve son şartlandırılması (karbonatlama, filtreleme, pastörizasyon, arıtma…) amaçlı basınçlı silindirik kaplardır.
• BBTVI: Silindirik basınçlı depolama tankları dikey, yalıtımlı (olgunlaşma, aklama, iklimlendirme için) - Basınç altında, dikey yönde, içeceklerin (bira, elma şarabı, şarap) depolanması, karbonlaştırılması, PUR yalıtımı ile su veya glikol ile soğutulması için yalıtımlı basınçlı kaplar.
• BBTVN: Silindirik basınçlı depolama tankları dikey, yalıtımsız (olgunlaşma, aklama, iklimlendirme için) - Basınç altında, içeceklerin (bira, elma şarabı, şarap) filtresinde depolanması, karbonizasyonu, filtrelenmesi için izolasyonlu basınçlı kaplar, dikey yönlendirmeli, yalıtımsız, hava ile soğutulur.
• BBTHI: Silindirik basınçlı depolama tankları yatay, yalıtımlı (olgunlaşma, aklama, iklimlendirme için) - Basınç altında, yatay yönde, içeceklerin (bira, elma şarabı, şarap) depolanması, karbonizasyonu, PUR yalıtımı ile su veya glikol ile soğutulması için yalıtımlı basınçlı kaplar.
• BBTHN: Silindirik basınçlı depolama tankları yatay, yalıtımsız (olgunlaşma, zorlama, iklimlendirme için) - Basınç altında, yatay yönlendirmeli, yalıtımsız, hava ile soğutulan içeceklerin (bira, elma şarabı, şarap) depolanması, karbonlaştırılması, filtrelenmesi için yalıtımlı basınçlı kaplar.
 

Diğer Bloglarımıza Göz Atın